Skip to content

Niejsberich

Schermafbeelding 2022-01-28 om 19.08.22

Groët Venloosche Kloon Paul I

Laes heej ’t persberich det geit euver de Vastelaovend 2022 wie De 3-kes dae gaer wilt viere:

Groët Venloosche Kloon Paul I gaat voorop in Groot-Venlo

De 3-kes heeft via een persconferentie bekendgemaakt dat er toch een hoogheid is in de gemeente Venlo in 2022. Blerickenaar Paul Linssen gaat tot Aswoensdag als Groët Venloosche Kloon Paul I door het leven.

Het gezelschap staat erom bekend de gebaande paden wel eens te verlaten. In 2006 werd een vrouwelijke Groot Venloosche Nar gepresenteerd, in 2012 werd een Narrig-3-span geproclameerd en vorig jaar werden drie inwoners van de gemeente Venlo benoemd tot thuis-narren. In 2022 wordt er dus opnieuw afgeweken van de standaard. Voorzitter Rob Jacobs: “Vanaf november hebben wij gewerkt aan ons alternatieve plan. Paul Linssen, alias Clowntje Polka, speelt daar een hoofdrol in. De 64 jarige Blerickenaar voldoet niet aan het profiel van de hoogheid die wij normaal voorop laten gaan. Juist nu denken wij dat een ‘kloon’ de lach en de traan dicht bij elkaar kan brengen.”

De Groët Venloosche Kloon Paul I gaat tot Aswoensdag op pad en gaat 33 genummerde medailles uitreiken. Carnavalisten kunnen zich melden via social media #umdetutvastelaovendis. “Roep je zelf uit tot hoogheid of maak je zelf een rode neus en zet het op social media. Je maakt dan kans dat wij op een veilige manier op bezoek komen om in een kleine setting samen een grote herinnering te maken. Onze clown maakt muziek en is heel creatief met ballonen.”

Speciaal voor dit carnavalsseizoen heeft De 3-kes samen met dialectband Linke Mik en Paul Linssen het nummer ‘Umdet ut Vastelaovend is‘ gemaakt. Iedereen wordt vooral opgeroepen om carnaval te vieren en te kijken wat er wel kan binnen de richtlijnen. Het nummer is te beluisteren via de bekend platformen en op youtube is ook een videoclip te vinden.

Paul Linssen is 64 jaar en is gepensioneerd verpleegkundige. Hij heeft gewerkt in de kinderpsychiatrie. Hij is al 50 jaar in de gemeente Venlo bekend als Clowntje Polka. Paul stond mede aan de wieg van de formatie ‘Neutjesrang’. Paul Linssen: “Laat waar mogelijk het mondkapje plaats maken voor een rode clownsneus, al dan niet geschminkt, en geeft zo de lach weer ruimte om gezien te worden. Ik heb er ontzettend veel zin in en hoop samen met alle vastelaovesliefhebbers er een mooie tijd van te maken.”

Voorzitter Rob Jacobs besluit “We doen dit natuurlijk allemaal… umdet ut vastelaovend is.”

Ein 3-tal wiéshede van Kloon Paul I

  1. Hang gerös same mit mich de kloon oét, maar laote we det waal op ein verstendige meniér doon.
  2. Wach neet op ‘nne gooje daag, maar maak d’r zelf eine. Humor helt ’t laeve luchtig.
  3. Maak dich ein roeïe neus en vier vastelaovend, want ein roeïe neus pas altiéd.

En vergaet veural neet te houwe op de kis, umdet ut vastelaovend is!

Liedje ‘Umdet ut Vastelaovend is’

Offisjele statiefoto

Foto: Peter de Ronde, Zebra fotostudio’s

Ander niejs

Oétslaag loéterie 2022-2023
Weej hebbe aafgelaupe seizoen weer
Groët Venlo bedank veur die ‘hendjes’
Waat waas ’t sjiek. ’t