Skip to content

Niejsberich

Nar2020

Groët Venloosche Nar 2020, Justin Truijens

De 17e Groët Venloosche Nar is zaoterdag 15 fibberwarie geprissenteerd. De 22-jeurige Justin Truijens woort door Vera Tax bekindgemak veur ’t stadhoés. Hae meug de kômmende daag regere euver alle inwoéners van de gemeinte Venlo.

In optocht trok de grote onbekende door de straten van de binnenstad. Voor het stadhuis vond de apotheose plaats. Europarlementariër Vera Taks had de eer de Nar te installeren. De Groot Venloosche Nar 2020 heet Justin Truijens en zag op 9 januari 1998 het levenslicht in het Venlose ziekenhuis. Hij groeide op in Tegelen. Hier woont hij nog steeds met zijn ouders en jongere broer Wesley. De familie Truijens viert carnaval actief. Vader Roland was prins van Tegelen in 2008 en voorzitter van d’n Oeles. Justin begeleiden enkele jaren de prinsenwagen in de optocht van Tegelen.  

De Nar was in het verleden voetballer en keeper bij sportclub Irene en VVV’03. Inmiddels is het actief voetballen ingeruild voor het kijken naar wedstrijden van VVV-Venlo, PSV en Fortuna Sittard. Om de conditie op peil te houden, doet Justin aan fitness en hardlopen.

De schoolcarrière startte op basischool ’t Maasveld en voortgezet bij College Den Hulster. Hierna volgde de opleiding installatietechniek bij Gilde opleidingen in Roermond. Zijn loopbaan begon bij Jansen Bartels Installatietechniek als monteur. In 2015 richtte hij samen met zijn vader JustFire op. Zij installeren pelletkachels, haarden en airco’s. Justin werkt als monteur en vindt het heerlijk om veel contact te hebben met klanten. “Ik ben graag bezig. Is het niet met werken of sporten, dan is het wel met vrienden gezellig wat drinken of op pad zijn. In de zomer bezoeken we festivals en in deze tijd van het jaar zijn we te vinden in Tegelen en Venlo om volop carnaval te vieren.”

Voorzitter Rob Jacobs: “Justin hebben we de afgelopen jaren vaker gezien in ‘ut Witte hoés’ in Tegelen. Hij is mij positief opgevallen en gedurende onze voorbereidingsperiode is bevestigd dat hij absoluut de juiste man is voor het Narreschap in 2020.” De komende dagen trekt Nar Justin I door de gemeente Venlo onder het motto ‘Non-stop vastelaovend op de kop’.

Laes heej de proklamasie

Foto: Peter de Ronde, Zebra fotostudio’s

Ander niejs

Oétslaag loéterie 2022-2023
Weej hebbe aafgelaupe seizoen weer
Groët Venlo bedank veur die ‘hendjes’
Waat waas ’t sjiek. ’t