Skip to content

Niejsberich

groep-02-logo

Joeks-Spotters kômmende waeke op paad

Wat vinden jongeren van carnaval en hoe kijken zij aan tegen de huidige viering? Om antwoord op deze vragen te geven komt De 3-kes met het initiatief ‘Joeks-Spotters’. Tien jongeren spotten tot Aswoensdag het carnavalsgebeuren in de gemeente Venlo.

De Joeks-Spotters 2023 zijn:
Stan Dekkers & Rik Janssen
Britt Achten & Vera Jacobs
Jason Hafmans & Willem Koopmans
Alice Nijs & Lysanne van Onna
Sjoerd Dings & Nol Reijers

Ruim 20 jaar geleden werd De 3-kes opgericht door een groep jongvolwassenen. De heren waren destijds zelf allemaal in de twintig. Om in de toekomst aansluiting te houden met jongeren is het project ‘Joeks-Spotters’ ontwikkeld. Het idee lag al langer op de spreekwoordelijke plank, maar is door corona niet eerder uitgevoerd. Voorzitter Rob Jacobs: “De kern van het project is dat wij jongeren tussen de 18 en 23 jaar vragen om ons na carnaval terug te geven wat hen opvalt aan het feest en in het bijzonder De 3-kes. Wat is goed en wat kan beter en wat wordt er gemist? Daarnaast vragen we de jongeren om samen een nieuwe actie of activiteit te bedenken. Het meest kansrijke idee gaan we uitvoeren in het seizoen 2023-2024. De bedoeling is om de komende 3 jaar iedere carnaval 10 nieuwe jongeren op pad te sturen.”

Met het initiatief wil De 3-kes jongeren extra enthousiasmeren om zich in te zetten voor het carnavalsfeest. “Wij zijn ook ooit uit enthousiasme begonnen. Het zou mooi zijn als de komende jaren er ‘Joeks-Spotters’ zijn die besluiten om ook zelf initiatieven te ontplooien. Verder willen we interessante en relevante informatie die we terugkrijgen ook delen met collega gezelschappen.”

De eerste 10 spotters zijn enthousiast over het idee. Tijdens de kick-off bijeenkomst donderdag 19 januari werden zij geïnstalleerd tot Joeks-Spotter 2023. Sjoerd Dings uit Belfeld zegt “Ik ga de komende weken mijn ogen en oren goed openhouden. Ik vier al jaren, maar door de vraag van De 3-kes ga ik nu bewuster naar zaken kijken. Ik wil graag een bijdrage leveren aan deze mooie traditie.” Ook de bijna 19 jarige Alice Nijs uit Hout-Blerick staat te trappelen. “Ik leer nu nieuwe mensen kennen, heb een extra goede reden om op pad te gaan en ga hopelijk nog iets bijdragen aan het carnaval. Ik heb er zin in.”

De 10 jongeren hebben een special polsbandje gekregen. Hieraan zijn zij te herkennen als Joeks-Spotter. Het initiatief wordt de komende drie jaar mee mogelijk gemaakt door technisch dienstverlener Unica Venlo.

Dit berich is vriédaag 20 jannewarie 2022 veur ’t iérs gepubliceerd.

Ander niejs

Oétslaag loéterie 2022-2023
Weej hebbe aafgelaupe seizoen weer
Groët Venlo bedank veur die ‘hendjes’
Waat waas ’t sjiek. ’t